PadelPLus, sporten voor mensen met beperking

Oproep vrijwilligers voor een uurtje PadelPlus in het voorjaar van 2018

Onze tennis- en padelvereniging wil mensen met een (geestelijke of lichamelijke) beperking de mogelijkheid bieden om op ons park te komen sporten. Voorlopig beginnen we op de padelbanen omdat we het idee hebben dat deze goed gebruikt kunnen worden voor deze doelgroep. Bovendien is het een nieuwe aanvulling op het palet aan sporten geschikt voor deze doelgroep.

Centraal staat plezierbeleving door middel van sport en bewegen, samen met anderen, op een manier die bij hen past. Voor een eerste impressie verwijzen we naar het volgende youtube filmpjes: https://www.youtube.com/watch?v=xg8FE0k9O_s en https://www.youtube.com/watch?v=QnYwElNKoAQ

Onze leden Ricardo Teeuwen en Maarten Uijen, beiden zijn fysiotherapeut in Ewijk, hebben zich aangemeld als contactpersonen binnen onze club en helpen mee bij de uitwerking van het plan.

Zaterdag 11 november 2017 is er om 11.00 uur een bijeenkomst georganiseerd geweest met de Co├Ârdinator Aangepast Sporten van de gemeente Nijmegen waarbij vertegenwoordigers van de verschillende organisaties en doelgroepen waren uitgenodigd om kennis te maken met de padelsport en de padelbanen.Gezien de te geringe belangstelling is besloten een hernieuwde bijeenkomst te organiseren op 20 januari, 2018.

Tijdens deze bijeenkomst worden de mogelijkheden besproken en zullen nadere afspraken worden gemaakt over de vervolgactiviteiten.

Voorlopig hebben we de woensdagavond geprikt om de aangepaste trainingen voor deze doelgroep te gaan geven. We gaan klein beginnen en zien wel hoe de behoefte zich ontwikkelt.

Het zou fijn zijn als we namen van mensen aangereikt krijgen die hierbij een handje willen helpen. Meld je dus even aan bij Ricardo of Maarten op tpvdukenburg.plus@gmail.com

Alle leden, maar met name zij die in hun kennissenkring mensen hebben met een beperking zijn hierbij van harte uitgenodigd om op de voorlichtingsbijeenkomst aanwezig te zijn. Neem betrokkene gerust mee zodat we meteen in de praktijk kunnen kijken op welke manier we de randvoorwaarden moeten invullen.

Namens het bestuur,

Ricardo Teeuwen, Maarten Uijen en Gerrit-Jan Lucas