Padelnieuws

Met het ROC Nijmegen is de afspraak gemaakt om padel ook in het ROC-programma “Sport op Maat” op te nemen. De eerste sessie van een uur is een groot succes gebleken. 12 studenten hebben op 26 april een eerste stap gezet op de voor hen onbekende sport. Iedereen was erg enthousiast omdat allen de slag en het spel snel onder de knie bleken te krijgen. De twee sportdocenten Vincent Pelzer en Yannick van der Pol zorgden voor de begeleiding en wisten hun eigen enthousiasme voor de nieuwe sport goed over te brengen. Dezelfde groep komt medio mei nogmaals naar ons park voor de vervolgopleiding padel. In de middagen van 8, 10 en 15 mei 2018 staan de vervolgmomenten voor het ROC gepland.

Padel is ook als pilot toegevoegd aan de 80 sporten die worden aangeboden door het Radboud Sport Centrum (RSC). Op 11 april zijn er ’s avonds 6 clinics gegeven waarop klanten van het RSC konden intekenen, wat ook massaal is gebeurd. Gedurende 11 weken erna zijn er padelbanen verhuurd iedereen die een sportkaart van het RSC heeft. Via een speciale app vfan het RSC kan een uurtje padel worden vastgelegd. Tot 1 juli a.s. kan men op ons park terecht op de dinsdag- en donderdagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur en op de woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

De ervaringen uit de eerste week die net achter de rug is bleek wel dat de animo voor deze nieuwe sport groot is. Na afloop van zo’n sportuurtje wordt er doorgaans een actiefoto onder de banner gemaakt, goed om via facebook of instagram met de vrienden te delen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

De afgelopen maanden zijn er 58 vouchers verkocht via Social Deal en Groupon. Iedere voucher is goed voor 4 deelnemers, wat betekent dat er ruim 200 nieuwe mensen komen kennismaken met padel. Ook hierbij geldt dat men heel erg enthousiast raakt en dat men het spel heel snel onder de knie krijgt. Er zijn inmiddels bij diverse tennisverenigingen Whatsapp-groepjes opgericht om vaker met vrienden te komen padel spelen. Of men huurt een baan , of men komt op basis van een voucher. Alle nieuwelingen krijgen zonodig een korte speluitleg van een kwartier en kunnen daarna al snel een potje padel spelen. Het plezier zit er direct in!

Het bestuur zoekt nog naar vrijwilligers die bij de opvang een handje kunnen helpen! Het is echt leuk werk en geeft ook aan jezelf veel energie als je ziet hoe snel mensen plezier in het padelspelen hebben.