Najaarscompetitie Padel 2021


Beste Smashleden,  

Helaas is de voorjaarscompetitie voor het padel door de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen niet doorgegaan, maar de verwachtingen voor het najaar zijn zeer positief en we verwachten dat we dan wel weer een gewone padelcompetitie kunnen spelen.

We hadden voor het voorjaar maar liefst 20 teams ingeschreven en hopen natuurlijk dat deze teams ook in het najaar mee willen doen. 

Hieronder zijn de belangrijkste richtlijnen voor het spelen van de KNLTB Padelcompetitie 2021 in het najaar beschreven.

 Competitieaanbod PADEL

Hieronder vinden jullie de diverse competitievormen waar je als team voor in kunt schrijven. Op de vrijdagavond en zaterdag kan er worden gespeeld in de 1e tot en met de 4e klasse en op de zondag komen daar de Topklasse en Hoofdklasse nog bij. Er is nu ook een extra 4e klasse bijgekomen met een splitsing tussen echte beginners en licht gevorderden

 Competitiedagen PADEL

Eveneens hieronder vinden jullie de speeldata voor de KNLTB Padelcompetitie 2021 in het najaar. Het betreft 7 speeldagen in september en oktober 2021 voor de 1e tot en met 4e klasse op vrijdagavond, zaterdag en zondag, maar mocht jullie team op zondag in de Topklasse of Hoofdklasse willen gaan spelen dan zijn het slechts de eerste 5 speeldagen. Houd ook rekening met eventuele inhaaldagen (in november) i.v.m. slecht weer!

 Bardienst tijdens najaarscompetitie

Tijdens de KNLTB competitie in het najaar zal elk team minimaal 1x bardienst draaien op een dag dat zij zelf geen competitie hoeven te spelen. De indeling van de bardiensten zal eind augustus 2021 bekend worden gemaakt. 

 Wijzigingen aantal beschikbare padelbanen en mogelijkheden spelen op vrijdagavond

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord van ons bestuur zullen er deze zomer nog 2 padelbanen bij worden gebouwd en dat betekent dat we in het najaar beschikking zullen hebben over 5 padelbanen. Dit geeft ons de mogelijkheid om maximaal 10 teams aan te melden op vrijdagavond. Wat betekent dit concreet:

 -        We gaan eerst de in het voorjaar bij de KNLTB  ingeschreven vrijdag teams de kans geven om op de vrijdag in het najaar mee te doen. Deze teams moeten zich natuurlijk wel opnieuw aanmelden. Daarna komen de teams die in het voorjaar al aangegeven hebben met 1e voorkeur op vrijdag maar zijn uitgeweken zijn naar een andere dag. De verwachting is dat op basis hiervan al lastig wordt om alle teams ook de 1e voorkeur op vrijdag te kunnen honoreren door het grote aantal geïnteresseerden voor de vrijdag. 

- Afhankelijk van de animo en eventuele terugtrekkingen is er daarna misschien nog enige ruimte op de vrijdag. We gaan de padelteams opgeven op basis van de datum en tijd van jullie inschrijving. Of zoals het spreekwoord luidt: “Wie het eerst komt, het eerst maalt”. Zorg er dus voor dat je jouw team zo snel mogelijk inschrijft, des te groter de kans dat je mee kunt doen op vrijdagavond. Verder vragen we iedereen een 1e keus + een 2e keus op te geven, let dan ook goed op het competitieaanbod. 

 Spelen op zaterdag en zondag

Er wordt op zaterdag met variabele aanvangstijden gewerkt. We geven jullie wel de mogelijkheid om een voorkeurstijd aan te geven, maar de Technische Commissie bepaalt uiteindelijk altijd de aanvangstijd, mocht er te veel voorkeur zijn voor een bepaalde aanvangstijd. De aanvangstijd voor de uitwedstrijden wordt bepaald door de andere club.

 Voorwaarden inschrijving

Wij verzoeken jullie je als VOLLEDIG PADELteam met minimaal 4 spelers op te geven. Elk teamlid moet lid zijn van onze vereniging op het moment van inschrijving en vermeld de namen en KNLTB-lidnummers van alle spelers. Geef aan op welke dag en welke competitieklasse jullie willen gaan spelen en geef ook duidelijk aan wie de captain zal zijn. Laat eventueel ook weten wie de reserve-captain is, zodat die ook als uitslagengedelegeerde op de website van de KNLTB toegevoegd kan worden. 

Competitiebijdrage

Voor deelname aan de KNLTB Padelcompetitie 2021 in het najaar dient elk padelteam een competitiebijdrage te betalen van € 90,- per team. De competitiebijdrage dient vóór aanvang van de competitie te zijn voldaan. Nadere informatie hierover volgt nog bij de uitnodiging voor de captainsavond begin september 2021.

Verdere informatie

Via de link voor PADEL  kunnen jullie op de website van de KNLTB ook alle informatie over de KNLTB Padelcompetitie 2021 in het najaar terugvinden.

 Sluiting inschrijving

Wij kunnen onze padelteams tot 15 juni 2021 aanmelden bij de KNLTB en daarom verzoeken wij jullie je als volledig team op te geven vóór 10 juni 2021.  Je kunt jouw team opgeven voor het PADEL bij Luuk van Gelderen ([email protected] ).

We zien jullie inschrijving met belangstelling EN dus graag vóór 10 juni 2021 tegemoet!   

Met vriendelijke groeten
namens de Technische Commissie van Tennis- en Padelvereniging Dukenburg Smash,

Martin Collignon (competitie tennis)
Luuk van Gelderen (competitie padel)
Peter Fagel (training)