Najaarscompetitie Tennis 2021

Beste Smashleden,

Helaas is de voorjaarscompetitie voor het tennis door de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen niet doorgegaan, maar de verwachtingen voor het najaar zijn zeer positief en we verwachten dat we dan wel weer een gewone tenniscompetitie kunnen spelen.

We hebben bericht gehad van de KNLTB over de inschrijving voor de KNLTB Competitie 2021 in het najaar voor het TENNIS en wij nodigen jullie daarom uit om jullie in te schrijven.

Hieronder zijn de belangrijkste richtlijnen voor het spelen van de KNLTB Competitie 2021 in het najaar beschreven.  

Wijzigingen aantal beschikbaar tennisbanen en consequenties

Spelen op vrijdagavond
Zoals jullie ongetwijfeld weten, hebben we in het najaar nog maar 5 tennisbanen (1,2, 3,6 en 7) tot onze beschikking en dit betekent dat we op vrijdagavond slechts 6 tennisteams in kunnen delen. Wat betekent dit concreet:
- We gaan de tennisteams opgeven op basis van de datum en tijd van jullie inschrijving. Of zoals het spreekwoord luidt: “Wie het eerst komt, het eerst maalt”. Zorg er dus voor dat je jouw team zo snel mogelijk inschrijft des te groter de kans dat je mee kunt doen op vrijdagavond. - Mocht het zijn dat we meer dan 6 tennisteams hebben op vrijdagavond, dan zal aan deze teams worden gevraagd of ze op zaterdag willen gaan spelen. Aangezien het Competitieaanbod (zie bijlage 1) op zaterdag afwijkt van die op vrijdagavond, is het van belang dat je aangeeft wat jouw team eventueel op zaterdag wil gaan spelen. Let op: op zaterdag kan er eventueel gebruik gemaakt gaan worden van variabele aanvangstijden, zie hieronder.
-We vragen jullie dus allemaal om een 1e keus op vrijdagavond op te geven en een 2e keus op zaterdag en let dan ook goed op het competitieaanbod!  

Spelen op zaterdag
Zoals jullie ongetwijfeld weten, hebben we in het najaar nog maar 5 tennisbanen (1,2,3,6 en 7) tot onze beschikking en dit betekent dat we op zaterdag wellicht met variabele aanvangstijden moeten gaan werken als er zich meer dan 6 tennisteams hebben opgegeven of als er eventueel nog tennisteams van vrijdagavond naar de zaterdag doorschuiven.:
-Bij het gebruik van variabele aanvangstijden zullen we teams om 10.00 uur en om 13.00 uur laten starten, zodat we meer dan 6 tennisteams kunnen laten spelen. We geven jullie wel de mogelijkheid om een voorkeurstijd aan te geven, maar de Technische Commissie bepaalt uiteindelijk altijd de aanvangstijd, mocht er teveel voorkeur zijn voor een bepaalde aanvangstijd.  

Competitieaanbod TENNIS
Hieronder vinden jullie de diverse competitievormen waar je als team voor in kunt schrijven.  

Competitiedagen TENNIS
Eveneens hieronder vinden jullie de speeldata voor de KNLTB Competitie 2021 in het najaar. Het betreft 7 speeldagen in september en oktober 2021. Houd ook rekening met eventuele inhaaldagen (in november) i.v.m. slecht weer.

Voorwaarden inschrijving
Wij verzoeken jullie je als VOLLEDIG TENNISteam met minimaal 4 spelers op te geven. Vermeld de namen en KNLTB-lidnummers van alle spelers. Geef aan op welke dag en welke competitievorm jullie willen gaan spelen (zie ook onder Wijzigingen aantal beschikbaar tennisbanen en consequenties) en geef ook duidelijk aan wie de captain zal zijn. Laat eventueel ook weten wie de reserve-captain is, zodat die ook als uitslagengedelegeerde op de website van de KNLTB toegevoegd kan worden.  

Competitiebijdrage Voor deelname aan de KNLTB Competitie in het najaar dient elk tennisteam een competitiebijdrage te betalen van € 90,- per team. Deze dient vóór aanvang van de competitie te zijn voldaan. Nadere informatie hierover volgt nog bij de uitnodiging voor de captainsavond begin september 2021.  

Bardienst tijdens voorjaarscompetitie
Tijdens de KNLTB competitie in het najaar zal elk team minimaal 1x bardienst draaien op een dag dat zij zelf geen competitie hoeven te spelen. De indeling van de bardiensten zal eind augustus 2021 bekend worden gemaakt.  

Verdere informatie
Via de link voor TENNIS  kunnen jullie op de website van de KNLTB ook alle informatie over de KNLTB Competitie 2021 in het najaar terugvinden.

Sluiting inschrijving
Wij kunnen onze teams tot 15 juni 2021 aanmelden bij de KNLTB en daarom verzoeken wij jullie je als volledig team op te geven vóór 10 juni 2021.  Je kunt jouw team opgeven voor het TENNIS bij Martin Collignon ([email protected]).  

We zien jullie inschrijving met belangstelling EN dus graag vóór 10 juni 2021 tegemoet!

   


Met vriendelijke groeten namens de Technische Commissie van Tennis- en Padelvereniging Dukenburg Smash,

Martin Collignon (competitie tennis)
Luuk van Gelderen (competitie padel)
Peter Fagel (training)